085 487 70 10

Ma t/m Vrij 09:00 – 17:00

a

Net als in Nederland is het in Noorwegen ook doodnormaal om een elektrische auto te rijden, sterker nog dit jaar is vanuit onderzoek gebleken dat er meer elektrische auto’s geregistreerd zijn in Noorwegen in vergelijking met benzine of diesel. Dit is echt een toprecord voor Noorwegen, de reden dat er meer elektrische auto’s daar rijden is doordat de overheid dit steunt door subsidies te verlenen.

Kortweg in Noorwegen rijdt 1 op 3 een volledig elektrische auto, en ga maar na dat het aanbod steeds uitgebreider wordt waarbij de overheid ook vrijstelling geeft van bijna alle belastingen. Je kan zelfs in Noorwegen gratis een elektrische auto opladen en parkeren.

Het wordt steeds gekker want afgelopen maand hebben ze meer elektrische auto’s verkocht, voornamelijk de populaire Tesla model 3. Meer dan de helft was een Tesla Model 3, als je dit vergelijkt met Nederland dan zijn er in Maart ongeveer 2200 geregistreerd.

Elektrisch opladen in Noorwegen

De laadinfrastructuur wordt steeds uitgebreider want de openbare oplaadpunten zijn binnen 2 jaar zwaar gestegen, Nederland heeft meer openbare oplaadpunten en zelfs nog snel laadstations.  Maar in verhouding heeft Nederland ook 17 miljoen inwoners en Noorwegen telt 5 miljoen inwoners dus hierbij moeten we ook rekening houden dat wij echt veel laadstations nog moeten plaatsen zodat we niet tekort komen met het laden in de toekomst.

Mocht je meer informatie willen verschaffen voor een elektrische auto op basis van Operational lease, dan kan je direct contact opnemen met operationalleaseautozakelijk.nl

Waarom een auto leasen bij Operational Lease Auto Zakelijk?

Scherp geprijsd
Servicegericht
Transparant
Alle merken & modellen
Maatwerk
Volledig onafhankelijk

Laat ons je terug bellen

Vul het formulier in en wij bellen u zo spoedig mogelijk terug!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.