085 487 70 10

Ma t/m Vrij 09:00 – 17:00

a

Momenteel rijdt 85% van all lease-auto’s in Nederland op basis van operational lease en dat maakt dat deze vorm dan ook de meest populaire is in de autowereld. Deze vorm van lease is vooral aantrekkelijk voor grote ondernemingen en MKB-bedrijven. De investering wordt gedaan door de leasemaatschappij en jij als gebruiker betaalt dan een vast maandelijks bedrag. Tijdens de leaseperiode lost de klant het investeringsbedrag in gelijke termijnen af. In maandelijkse bedrag zitten alle autokosten, vaak is het ook mogelijk om brandstofkosten hierin mee te nemen. De auto blijft tijdens de leaseperiode eigendom van de leasemaatschappij. Zo lijkt het een beetje op lenen. Deze vorm van lease kent ook weer 2 subvormen.

Netto operational lease

In deze leasevorm ‘huur’ je als het ware de auto van de lease maatschappij en hiermee lijkt dit op operational lease. In deze vorm blijf je verantwoordelijk voor een aantal kosten met betrekking tot de auto. Kosten zoals verzekering, onderhoud, reparatie en motorrijtuigenbelasting blijven voor jou als gebruiker. Voordeel is wel dat met deze vorm je zelf kunt kiezen waar en wanneer je onderhoud en reparatie laat uitvoeren. En het grootste voordeel is wel dat je geen grote aankoop-investering hoeft te doen en slechts het onderhoud in de gaten moet houden. Verder komt de auto of bedrijfswagen niet op je balans te staan.

Full operational lease

In deze vorm worden alle kosten die voortkomen uit het gebruik van de auto in het leasecontract opgenomen. Alle kosten worden dan ook expliciet benoemd en als gebruiker betaal je een maandelijkse fee. De leasemaatschappij is verder verantwoordelijk voor alle kosten die in het contract staan. Denk hierbij aan: onderhoud, reparatie en banden. Schadeafhandeling, brandstofkosten, verzekeringskosten, rente en afschrijvingskosten vallen hier ook onder. Maar ook vervangend vervoer en motorrijtuigenbelasting. Als gebruiker heb je hier dus allemaal geen omkijken naar wat wel veel gemak geeft.

Waarom een auto leasen bij Operational Lease Auto Zakelijk?

Scherp geprijsd
Servicegericht
Transparant
Alle merken & modellen
Maatwerk
Volledig onafhankelijk

Laat ons je terug bellen

Vul het formulier in en wij bellen u zo spoedig mogelijk terug!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.