Operational lease voor ondernemers groot en klein

06 september 2019 om 14:02

Er kleven voor- en nadelen aan operational lease. Voordeel is dat je als ondernemer geen grote investering hoeft te doen om een wagenpark aan te leggen. De aanschaf van een of meerder auto’s is vaak een grote kostenpost, maar met deze vorm van lease heb je daar geen last van. Wat er betaald moet worden is een maandelijkse bijdrage en de auto komt niet op je balans te staan. Vooral voor zzper’s is dat een voordeel want die hebben toch al genoeg aan hun hoofd. Wat zijn verder de voor- en nadelen.

Waarom operational lease een goede keuze is

Bij deze vorm van lease betaal je een vast bedrag per maand. Met dit vaste bedrag zijn alle kosten gedekt en weet je precies waar je aan toe bent.  Dit betekent ook dat je je verder niet druk hoeft te maken om andere kosten zoals onderhoud, reparaties en verzekering. Verder wordt de investering voor de nieuwe auto gedaan door de leasemaatschappij. Dat betekent dat jij je geld ergens anders in kunt investeren en toch voor een klein maandelijks bedrag in een nieuwe auto rijdt. Verder huur je de auto van de leasemaatschappij en word je geen eigenaar, dit kan diverse financiële voordelen opleveren. Ook loop je met deze vorm geen risico’s, immers als de onderhoudskosten hoger uitvallen dan berekend betaal je geen cent extra.

Waar moet je rekening mee houden

Bij het afsluiten van het leasecontract stem je in met het aantal te rijden kilometers op jaarbasis. Overschrijd je dit aantal dan zullen de leasemaatschappijen extra kosten in rekening brengen. In de meeste gevallen zal de auto in geval van reparatie naar een aangesloten garage van de leasemaatschappij gaan. Hier heb je dus niet de keuze om de auto naar een nabijgelegen bevriende garage te brengen welke jouw voorkeur heeft. Verstandig dus om alle voors en tegens goed tegen elkaar af te wegen.

Terug naar overzicht

Meer informatie over

 • Operational Lease

  Deze leasevorm is de meest gekozen leasevorm in Nederland. Bij operational lease wordt de lease auto gefinancierd door de leasemaatschappij waardoor het risico voor rekening is van de leasemaatschappi...

  Lees meer over Operational Lease >
 • Financial Lease

  Een efficiënte manier van leasen voor de calculerende ondernemer. Financial lease is uitermate geschikt voor de startende en/of ervaren ondernemers die maximaal willen profiteren van de vele fiscale v...

  Lees meer over Financial Lease >

Nieuws

Waarom Auto leasen bij Operationalleaseautozakelijk?
 • Scherp geprijsd
 • Servicegericht
 • Transparant
 • Alle merken & modellen
 • Maatwerk
 • Volledig onafhankelijk